2015 Q50 AWD Premium acceleration vibrate/wobble and high speed vibration - Infiniti Q50 Forum
User Tag List

 2Likes
  • 2 Post By pdqgp
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
post #1 of 9 (permalink) Old 03-22-2017, 05:21 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Seattle, WA
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
 
Default 2015 Q50 AWD Premium acceleration vibrate/wobble and high speed vibration

Hello all! New member here hopefully posting in right section. Been searching but cant find any answers. Im having this weird wobble/vibration sometimes (usually first second gear) when accelerating from a full stop but goes away at cruising speeds. Also highway speed vibration about 65-67mph and up gets worse, can see passenger seat shaking violently as well. I do have BC Coilovers (no noises or anything at all) but im pretty sure ive had it before that too. Took it to the dealer 3 times now, theyve replaced some tranny valve and inspected other things under warranty but no answers. Was told lowering an AWD will do it but i have a feeling something else causes it, almost sounds like a tranny issue or engine mount. 2 sets of different wheels, 20's i've had on and stockers i have back on for winter are both balanced and everything still doing it on both.
Anyone else with issue or maybe heard of?? Please help!!!
v3ktor is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 04-04-2017, 08:25 AM
Senior Member
 
Yazovets's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Toronto, Canada
Posts: 122
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
 
Garage
Default

Are you sure all your tires are balanced?

2014 E550 4Matic | Iridium Silver on Black | Premium & Driver Assistance Packages | 15% Tint | Weathertech Floor & Trunk Liners

Former: 2014 Infiniti Q50 AWD, 2009 Infiniti G37x
Yazovets is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 08-18-2017, 01:02 PM
Junior Member
 
Chief's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
 
Default

My car is vibrating after installing SPC camber arms and correcting the camber to factory specs. I am lowered on RS-R Coilovers. I think I will remove some camber to fix the issue. I wasn't vibrating before the arms. The front axles are binding.

2017 Q50 Red Sport 400
Midnight Black/Graphite
Drivers Assistance Package
Technology Package

2013 Yukon Denali XL AWD
Carbon Black Metallic/Cashmere
Airaid
ARH 1 7/8" Catless Headers
Magnaflow 3 1/2"
BB Tuned
Lowered on 26s

2005 Chevrolet 2500HD
Duramax/ Allison
Green/Gray
Buckstop/Warn/Vision X
Lifted and Built for the bush.
Chief is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 9 (permalink) Old 08-18-2017, 01:06 PM
Senior Member
 
Keyur Patel's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 252
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 88 Post(s)
 
Garage
Default

Same issue with my 2014 Q50 AWD. It's on stock suspension and I've been through 3 sets of wheels/tires. All road force balanced and aligned each time. The car still vibrates through the seat at 80 mph. Dealer refuses to take the car that fast (for legal reasons) so they can't replicate the issue. From what I've been told it's probably a driveline issue.
Keyur Patel is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 04-03-2019, 02:39 PM
ber Member
 
pdqgp's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Central Ohio
Posts: 576
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 231 Post(s)
 
Default

Any update from you all? Similar issues here.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

2014 Brilliant Black S4| S-Tronic | 187mm APR Stage 2 Dual Pulley & APR TCU Tunes | APR CPS - 480hp/440tq - SOLD
pdqgp is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 04-13-2019, 12:00 AM
Master Member
 
Goonz's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Boston, MA
Posts: 386
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 145 Post(s)
 
Garage
Default

Quote:
Originally Posted by pdqgp View Post
Any update from you all? Similar issues here.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

Its a known issue - our sedans have crappy suspension whether it's stock or lowered. Just overall bad designing from Infiniti.

I'm lowered on RSR Downs on my AWD red sport and the car shakes at 85. My wheels were balanced multiple times, I just had to accept it was crappy OEM suspension from Infiniti.

- 2016 Majestic White Q50S Red Sport - Loaded
Tanabe Medalion Exhaust / Stillen Rear Sway Bar / Stillen Front Splitter / Rays Eng Perform. Wheel Pkg / Michelin PSS / ONEighty Headlights / Midnight Grille / Rear Spoiler / Splash Shields / Welcome Lighting / Illuminated Kickplates / Interior Trim CF Wrap / Q60 Shift Boot/Knob

my ex's

'14 Moonlight White Q60S 6-mt - loaded
'12 Malbec Black G37xS Sedan 7AT - loaded
'08 Ivory Pearl G37S Coupe 6-mt - loaded
'07 Athens Blue G35 Coupe 6-mt - loaded


Goonz is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 04-13-2019, 12:12 AM
Q50 Addict
 
Join Date: Feb 2017
Location: TX
Posts: 1,880
Mentioned: 25 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 813 Post(s)
 
Default

Quote:
Originally Posted by Goonz View Post
Its a known issue - our sedans have crappy suspension whether it's stock or lowered. Just overall bad designing from Infiniti.

I'm lowered on RSR Downs on my AWD red sport and the car shakes at 85. My wheels were balanced multiple times, I just had to accept it was crappy OEM suspension from Infiniti.

I believe the dealer already fixed his car, tires balanced and replaced a lower arm IIRC.

Daily: '16 Q50 RS RWD | Ho-Hum Days: 7th Gen Maxima
q50adix is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 04-14-2019, 03:32 PM
Member
 
Gattan's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 58
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
 
Default

Quote:
Originally Posted by v3ktor View Post
Hello all! New member here hopefully posting in right section. Been searching but cant find any answers. Im having this weird wobble/vibration sometimes (usually first second gear) when accelerating from a full stop but goes away at cruising speeds. Also highway speed vibration about 65-67mph and up gets worse, can see passenger seat shaking violently as well. I do have BC Coilovers (no noises or anything at all) but im pretty sure ive had it before that too. Took it to the dealer 3 times now, theyve replaced some tranny valve and inspected other things under warranty but no answers. Was told lowering an AWD will do it but i have a feeling something else causes it, almost sounds like a tranny issue or engine mount. 2 sets of different wheels, 20's i've had on and stockers i have back on for winter are both balanced and everything still doing it on both.
Anyone else with issue or maybe heard of?? Please help!!!
I had vibration from from a full stop and goes away at cruising speeds, I took it to dealer and they replaced 3 fuel injectors and cleaned 3; this fixed the problem.

Q50s hybrid 2015
Gattan is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 04-14-2019, 09:50 PM
ber Member
 
pdqgp's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Central Ohio
Posts: 576
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 231 Post(s)
 
Default

Quote:
Originally Posted by Goonz View Post
Its a known issue - our sedans have crappy suspension whether it's stock or lowered. Just overall bad designing from Infiniti.

I'm lowered on RSR Downs on my AWD red sport and the car shakes at 85. My wheels were balanced multiple times, I just had to accept it was crappy OEM suspension from Infiniti.
Quote:
Originally Posted by q50adix View Post
I believe the dealer already fixed his car, tires balanced and replaced a lower arm IIRC.



Correct. My car is smooth and perfect once again. Not sure why the vibration developed but it did after about 6,500 miles. May have been there before even but perhaps I didn't notice it as the DWS06's I had on there then were really stiff riding tires. However, now with the Michelin's it rides awesome. VERY happy with her now.
rpiotro and BigHeadClan like this.

2014 Brilliant Black S4| S-Tronic | 187mm APR Stage 2 Dual Pulley & APR TCU Tunes | APR CPS - 480hp/440tq - SOLD
pdqgp is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Infiniti Q50 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome