Infiniti Q50 Forum banner

Błąd systemu kontroli podwozia Infiniti Q50 z 2014 roku

3 reading
35K views 10 replies 9 participants last post by  Avedis53  
#1 ·
2014 Infiniti q50 RWD Jazda autostradą z prędkością 69 MPH, na desce rozdzielczej pojawił się błąd systemu kontroli podwozia. Zapaliły się również kontrolki ABS i kontroli trakcji. Zatrzymalem się na stacji benzynowej, wyłączyłem samochód na kilka minut i uruchomiłem go ponownie, a wszystkie kontrolki zgasły. Przejechałem około 10 mil i wszystkie 3 kontrolki zaświeciły się ponownie. Czy ktoś miał już taki problem?

#2 ·
Przypuszczam, że jeden z czujników prędkości kół jest uszkodzony. Zeskanuj samochód w poszukiwaniu kodów błędów i zamieść je tutaj.

• Like
Reactions: Q60NH
#3 ·
Zgadzam się. Prawdopodobnie czujnik prędkości koła jest uszkodzony. Zeskanuj kody, aby ustalić, który z nich.

#4 ·
W 95% przypadków jest to czujnik prędkości. Przytrafiło mi się to w listopadzie. Na początku byłem naprawdę zmartwiony. Co frustrujące, mój czytnik kodów jest za stary do tego samochodu, więc zawiozłem go do dealera w celu diagnostyki i naprawy. 795 $ CAN później wymieniono tylny czujnik prędkości po stronie kierowcy... Nie trzeba dodawać, że kupiłem nowy czytnik kodów i w przyszłości będę wymieniał je sam. Byłem zaskoczony, że te czujniki nie są takie tanie - kilkaset dolarów. Powodzenia.

#5 ·
2014 Infiniti q50 RWD Jazda po autostradzie z prędkością 69 MPH, na desce rozdzielczej pojawił się błąd systemu kontroli podwozia, zapaliły się również kontrolki ABS i kontroli trakcji. Zatrzymalem się na stacji benzynowej, wyłączyłem samochód na kilka minut i uruchomiłem go ponownie, a wszystkie kontrolki zgasły. Przejechałem około 10 mil i wszystkie 3 kontrolki zaświeciły się ponownie. Czy ktoś miał kiedyś taki problem?
Tak, kilka dni temu, właśnie zainstalowałem inny łącznik/kołnierz wlotowy, i pojawił się dokładnie ten błąd systemu podwozia, zatrzymałem się, otworzyłem maskę, a jedna z rur wlotowych wypadła całkowicie z łącznika, pozostawiając szeroko otwartą przepustnicę, podłączyłem ją ponownie, kontrolka zgasła i od tamtej pory nie ma problemów, ponad tydzień).

#7 ·
Kiedy miałem to w moim vq37, wlot po stronie kierowcy poluzował się, jedyną myślą jest upewnienie się, że nic nie jest uchylone lub przypadkowo odłączone, a wszystko, co widać lub można dotknąć pod maską, jest mocno i dobrze połączone.

#8 ·
2014 Infiniti q50 RWD Jazda po autostradzie z prędkością 69 MPH, na desce rozdzielczej pojawił się błąd systemu kontroli podwozia, zapaliły się również kontrolki ABS i kontroli trakcji. Zatrzymalem się na stacji benzynowej, wyłączyłem samochód na kilka minut i uruchomiłem go ponownie, a wszystkie kontrolki zgasły. Przejechałem około 10 mil i wszystkie 3 kontrolki zaświeciły się ponownie. Czy ktoś miał kiedyś taki problem?
Czy udało ci się to naprawić?

#11 ·
Czy zarejestrowali identyfikator czujnika TPMS na kole z nową oponą?