Infiniti Q50 Forum banner

Skaner diagnostyczny Z1 Elite

15K views 36 replies 11 participants last post by  Sonicii  
#1 ·
Z1 wprowadza na rynek skaner przeznaczony specjalnie do pojazdów Nissan/Infiniti. 198 $ To Foxwell NT510 Elite z oprogramowaniem Nissan/Infiniti. Jeśli jesteś zainteresowany narzędziem do skanowania OBDII, które robi o wiele więcej niż tylko odczytywanie i kasowanie kodów OBDII. Z1 Elite Diagnostic Scan Tool - Z1 Motorsports - Performance OEM and Aftermarket Engineered Parts Global Leader In 300ZX 350Z 370Z G35 G37 Q50 Q60 Kupiłbym go od Foxwella, jeśli szukasz skanera OBDII. Wymieniają NT510 Elite z jedną darmową marką samochodową (Nissan/Infiniti) za 139 $.

#11 ·
#34 ·
Mam ten, który działa dla wielu funkcji w moim australijskim Q50 -
Nie jest jednak samodzielny, trzeba kupić czytnik i potrzebny jest laptop lub urządzenie z systemem Android.

Byłoby wspaniale, gdybym mógł znaleźć coś innego niż prawdziwe narzędzie Consult 3+ do wykonywania ustawień DAS..
Cześć, jak mogę używać NDS III w moim Infiniti Q50? Połączenie między samochodem a laptopem z kablem VAG K CAN nie działa

#13 ·
Cieszę się, że nie jestem jedynym, który pomyślał: "O, wygląda jak skaner FoxWell... Rebrand?".
To tylko Z1 próbuje oszukać ludzi z absurdalną marżą cenową. Foxwell produkuje wysokiej jakości skanery. Być może kupię jeden za jedyne 139 $. Widzę, że może pomieścić do 5 oddzielnych flot w pamięci, więc można dodać programowanie specyficzne dla producenta dla innych posiadanych samochodów oprócz Nissana/Infiniti.

• Like
Reactions: Batell
#16 ·
Z1 wprowadza na rynek skaner przeznaczony specjalnie do pojazdów Nissan/Infiniti. $198

Jest to Foxwell NT510 Elite z oprogramowaniem Nissan/Infiniti. Jeśli jesteś zainteresowany narzędziem do skanowania OBDII, które robi o wiele więcej niż tylko odczytywanie i kasowanie kodów OBDII.

Z1 Elite Diagnostic Scan Tool - Z1 Motorsports - Performance OEM and Aftermarket Engineered Parts Global Leader In 300ZX 350Z 370Z G35 G37 Q50 Q60

Kupiłbym go od Foxwella, jeśli szukasz skanera OBDII. Wymieniają NT510 Elite z jedną darmową marką samochodową (Nissan/Infiniti) za 139 $.
Gdyby miał funkcję uczenia TPMS, kupiłbym go. Moja aplikacja na telefon EcuTec wydaje się robić większość z tego. Z wyjątkiem ponownego uczenia TPMS, które muszę robić od czasu do czasu.

#17 ·
Zrobiłbym to TPMS learning, zapłaciłbym za to. Moja aplikacja na telefonie EcuTec wydaje się robić większość z tego. Z wyjątkiem ponownego uczenia TPMS, które muszę robić od czasu do czasu.
To robi programowanie TPMS i wiele więcej. Wydaje się również, że NT510 Elite zostało zaktualizowane do NT530 i jeśli zamówisz NT510 Elite, wyślą Ci NT530. 139 $ jest dość kuszące.

#19 ·
Zabawne odkrycie - jest to również dostępne na Amazon za 180 $ z 9 $ zniżki podczas oferty Prime Day. Prime day się skończył, a Amazon oferuje teraz 35 $ zniżki!

#31 ·
Tpms nie pojawia się w menu funkcji specjalnych z1
Hmm. Przejrzałem instrukcję obsługi NT530 i również nie wskazuje ona TPMS jako dostępnej funkcji. Reklamy mówią jednak tak. Założyłbym, że tak nie jest, jeśli instrukcja obsługi tego nie wskazuje. Wygląda na to, że NT680 Pro to model, który ma możliwość TPMS. Kosztuje 399 dolarów, ale robi o wiele więcej niż model NT530, jeśli chodzi o funkcje specjalne, takie jak TPMS.

Zapytanie do Foxwell w tej sprawie byłoby rozsądne przed zakupem jednego z ich skanerów, jeśli TPMS jest pożądane.

#32 ·
Możesz dostać się do funkcji przez menu modułów sterowania. Kiedy to zrobisz, zostaniesz poproszony o użycie urządzenia rejestru identyfikatorów. Jeśli mimo to kontynuujesz (ja oczywiście tak zrobiłem), otrzymasz tylko kontrolkę ostrzegawczą ciśnienia w oponach za swój wysiłek.

#33 ·
Odkryłem, że można dostać się do funkcji przez menu modułów sterowania. Kiedy to zrobisz, zostaniesz poproszony o użycie urządzenia rejestrującego identyfikator. Jeśli mimo to kontynuujesz (ja oczywiście to zrobiłem), otrzymasz tylko kontrolkę ostrzegawczą ciśnienia w oponach za swój wysiłek
Wygląda na to, że NT680 Pro jest wymagany do pełnej funkcjonalności TPMS.