Infiniti Q50 Forum banner

Wzmacniacz AC?

4.4K views 6 replies 4 participants last post by  Sergine  
#1 ·
Cześć wszystkim, przywiozłem samochód (2017 q50), ponieważ wskaźnik paliwa wydaje się wariować, a kontrolka silnika się świeci. Poszedłem i kupiłem nowy czujnik pływakowy, ten pod tylnym siedzeniem i wymieniłem go. Kontrolka silnika zgasła na chwilę, ale po zatankowaniu zapaliła się ponownie, a poziom paliwa nadal jest zły. Oba czujniki (stary i nowy) testowały się tak samo, więc jestem pewien, że to nie jest problem. Przyniosłem go do dealera w celu diagnozy, powiedzieli, że to "Wzmacniacz AC" i wymiana kosztuje 1450 $. Nie chcą mi powiedzieć numeru części ani niczego innego, co mnie wkurza. Kiedy szukam tej frazy, znajduję tylko wzmacniacze stereo i części do klimatyzacji. Dzięki za wszelkie uwagi! bob

#2 ·
#3 ·
FSM - A/C Auto Amp P/N: 27760-5CH0A

#5 ·
Dzięki wam. Co to ma wspólnego ze wskaźnikiem paliwa? Oni po prostu próbują mi coś sprzedać?
To, co zdiagnozował Twój dealer, nie ma dla mnie sensu. Zarówno główny, jak i pomocniczy czujnik poziomu paliwa wysyłają sygnał bezpośrednio do licznika kombinowanego. Nie widzę żadnego związku między wskaźnikiem paliwa a wzmacniaczem A/C Auto.

Powiedziałeś, że wymieniłeś "czujnik pływaka". Czy masz na myśli główną pompę paliwa i zespół czujnika poziomu paliwa? FSM mówi, że cały zespół należy wymienić, jeśli czujnik poziomu ulegnie awarii. Zdaj sobie sprawę, że istnieją dwa czujniki poziomu paliwa, po jednym dla każdej strony podzielonego zbiornika paliwa. Nie wiem, który czujnik poziomu wymieniłeś, ale Twój problem może leżeć w tym, którego nie wymieniłeś. Zarówno główny, jak i pomocniczy czujnik poziomu paliwa muszą zostać przetestowane zgodnie z instrukcją serwisową. Jeśli dealer tego jeszcze nie zrobił, jest niekompetentny. Znajdź innego dealera, który wie, jak rozwiązać problem z prostym czujnikiem poziomu paliwa.

• Like
Reactions: Wheels43
#6 ·
Avedis53 Zgadzam się w 100% i dlatego odszedłem i nie wydałem 1400 dolarów. Myślę, że wciskają kit i nie wiedzą, o czym mówią. Znam to z dwóch czujników, ale zrobiłem tylko jeden ze względu na dostępność. Oba są tanie, więc wydają się dobrym rozwiązaniem. Jutro wyciągnę tablet i zrobię prawdziwą diagnozę.

#7 ·
Cześć wszystkim, przywiozłem samochód (2017 q50), ponieważ wskaźnik paliwa wydaje się wariować i świeci się kontrolka silnika. Poszedłem i kupiłem nowy czujnik poziomu pływaka, ten pod tylnym siedzeniem i wymieniłem go. Kontrolka silnika zgasła na chwilę, ale po zatankowaniu zapaliła się ponownie, a poziom paliwa nadal jest zły. Oba czujniki (stary i nowy) wykazały to samo, więc jestem pewien, że to nie jest problem. Przyniosłem go do dealera w celu diagnozy, powiedzieli, że to "wzmacniacz AC" i wymiana kosztuje 1450 $. Nie chcą mi powiedzieć numeru części ani niczego innego, co mnie wkurza. Kiedy szukam tej frazy, znajduję tylko wzmacniacze stereo i części do klimatyzacji.
Dzięki za wszelkie uwagi!
bob
Cześć, mam ten sam problem w moim Q50, 2015. Czy znalazłeś jakieś rozwiązanie inne niż 1500,00 $, o które prosi mój Infiniti tutaj w Quebec City?