Dla wszystkich, którzy używają etanolu, zamieszczajcie swoje systemy i inne informacje dotyczące waszych doświadczeń i problemów.
Dzięki! Zużyłem ten przycisk wyszukiwania i w końcu zdecydowałem się poprosić o przypięty wątek lolTo jest niesamowite!
Hmm, jeśli potrzebuję stage 3 dla E85 na seryjnych turbosprężarkach, do czego w ogóle służą stage 1 i 2?Seryjne turbosprężarki = pompa stage 3 i seryjne wtryskiwacze do zasilania E-85.
Postanowiłem po prostu zadzwonić do AMS, ponieważ są ekspertami VR30 i powiedzieli, że mają konstrukcje z turbosprężarką seryjną na pompie stage 1, która niezawodnie generuje ponad 600 KM na kołach. Przedstawiciel, do którego zadzwoniłem, powiedział więc, że są pewni stage 1 dla konstrukcji z turbosprężarką seryjną. Stage 2 dla turbosprężarek pure/hybrydowych i pompa stage 3 + wtryskiwacze dla jeszcze większych zestawów z dużą turbosprężarką. Myślę więc, że wybiorę stage 1, dopóki nie zdobędę turbosprężarek Alpha 10 o mocy 1000 KM na kołach.Wtryskiwacze są zwykle potrzebne tylko w przypadku turbosprężarek z rynku wtórnego.
Turbosprężarki hybrydowe (pure, rt itp.) = wtryskiwacze stage 2 (+wszystkie inne modyfikacje wspomagające paliwo)
Turbosprężarki o dużej ramie (Z1, Garrett's, ams eventually) = wtryskiwacze stage 3 (+wszystkie inne modyfikacje wspomagające paliwo)
Zrobiłem to. To mi powiedział mój tuner. Ale tak, zgadzam się, ZDECYDOWANIE potwierdź ze swoim tunerem.Zapytaj swojego tunera! zwłaszcza dlatego, że czasami nie stroją, jeśli nie masz określonych części i prosisz o określone liczby/zawartość etanolu.
Czyli pompa stage 1 robi 635 whp? Czy to była seryjna turbosprężarka, czy ulepszona?Miałem 635whp z seryjnymi wtryskiwaczami i pompą paliwa AMS RA338 HPFP - mieszanka paliwa E60
ŚmiałoCzy komuś zależy, czy poproszę moderatorów o przeniesienie tego wątku do naszego wątku o etanolu? Jest tu kilka dobrych informacji.