Infiniti Q50 Forum banner

Utrata dźwięku z map Google w systemie Android przez Bluetooth

1.4K views 4 replies 3 participants last post by  Rickster  
#1 ·
OK, podejrzewam, że to coś głupiego, ale po prostu nie mogę tego rozgryźć.

Właśnie odbyłem podróż samochodem na odległość 3925 mil w moim Q50 i jedną rzeczą, która się powtarzała, było to, że miałem telefon z Androidem z Mapami Google sparowany z moim Q50 przez Bluetooth. Mapy Google na moim telefonie z Androidem dawały mi wskazówki audio przez głośniki Bose w moim Q50 z 2018 roku. Wszystko działało świetnie. Potem zacząłem słuchać radia FM i zauważyłem, że nie otrzymuję żadnego dźwięku z Map Google, ani przez samochód, ani przez telefon. Mapy nie były wyciszone.

Nie w samochodzie, dźwięk Map Google w telefonie działał świetnie przez głośnik telefonu, ale w samochodzie brak dźwięku map.

Nadal mogę odtwarzać dźwięk z youtube.com przez Bluetooth Q50, ale brak dźwięku map.

Rozłączyłem telefon z moim Q50 (usunięto połączenie Bluetooth zarówno z telefonu, jak i Q50). Następnie dźwięk Map Google w głośniku telefonu zaczął działać dobrze.

Ponownie sparowałem telefon i Q50, a następnie dźwięk działał dobrze przez głośniki samochodowe.

Posłuchałem trochę radia FM i zauważyłem, że z telefonu nie dochodzi już żaden dźwięk z Map Google.

Co głupiego przegapiłem, aby utrzymać działanie dźwięku Map Google lub ponownie go uruchomić po słuchaniu radia FM?

#2 ·
OK, podejrzewam, że to coś głupiego, ale po prostu nie mogę tego rozgryźć.

Właśnie odbyłem podróż samochodem na odległość 3925 mil w moim Q50 i jedną rzeczą, która się powtarzała, było to, że miałem telefon z Androidem z mapami Google sparowany z moim Q50 przez Bluetooth. Mapy Google w moim telefonie z Androidem dawały mi wskazówki audio przez głośniki Bose w moim Q50 z 2018 roku. Wszystko działało świetnie. Potem zacząłem słuchać radia FM i zauważyłem, że nie otrzymuję żadnego dźwięku z map Google, ani przez samochód, ani przez telefon. Mapy nie były wyciszone.

Nie w samochodzie, dźwięk map Google w telefonie działał świetnie przez głośnik telefonu, ale w samochodzie brakowało dźwięku map.

Nadal mogę odtwarzać dźwięk z youtube.com przez Bluetooth Q50, ale brak dźwięku map.

Rozłączyłem telefon z moim Q50 (usunąłem połączenie Bluetooth zarówno z telefonu, jak i Q50). Następnie dźwięk map Google w głośniku telefonu zaczął działać dobrze.

Ponownie sparowałem telefon i Q50, a następnie dźwięk działał dobrze przez głośniki samochodowe.

Posłuchałem trochę radia FM i zauważyłem, że nie ma już dźwięku map Google z telefonu.

Jaką głupią rzecz przegapiłem, aby zachować działanie dźwięku map Google lub ponownie go uruchomić po słuchaniu radia FM?
Regulacja głośności wskazówek głosowych różni się od regulacji głośności podczas słuchania muzyki. Czy próbowałeś wyregulować głośność podczas wydawania wskazówek podczas słuchania FM? Działa to w przypadku korzystania z systemu nawigacji InTouch, ale nie wiem, jak jest w przypadku Map Google działających na Androidzie. Po prostu rzucam pomysłami.

#3 ·
Dzięki - sprawdzę to następnym razem, gdy będę przy samochodzie.

Nie jestem do końca pewien, jak to działa w teorii... czy samochód ma przerywać FM, jeśli jest jakiś sygnał Bluetooth z telefonu?

I czy istnieją różne protokoły dla dźwięku Bluetooth, który telefon wysyła i samochód odbiera dla:
1) YouTube
2) Mapy
3) Dzwonek połączenia telefonicznego

#4 ·
Dzięki - sprawdzę to następnym razem, gdy będę przy samochodzie.

Nie jestem do końca pewien, jak to działa w teorii... czy samochód ma przerywać FM, jeśli jest jakiś sygnał Bluetooth z telefonu?

I czy istnieją różne protokoły dla dźwięku Bluetooth, które telefon wyprowadza, a samochód odbiera dla:
1) youtube
2) mapy
3) połączenie telefoniczne
Mam iPhone'a i podczas przesyłania strumieniowego muzyki z Pandory przez Bluetooth, jeśli korzystam z nawigacji InTouch, wskazówki audio są zapowiadane podczas obniżania poziomu muzyki, a głośność muzyki wraca do góry później. Jeśli głośność wskazówek nie jest wystarczająco głośna, zwiększam głośność PODCZAS gdy wskazówki są zapowiadane. To nie zadziała, jeśli spróbujesz dostosować głośność wskazówek po zakończeniu odtwarzania dźwięku wskazówek. Możesz także ustawić głośność prowadzenia osobno w Ustawieniach prowadzenia: Menu > Ustawienia prowadzenia > Głośność prowadzenia

#5 ·
Mówiąc prosto... Infinity Q50 2019 NIE obsługuje Android Auto ani Car Play. Możesz więc sparować telefon i to działa przez Bluetooth. Jeśli jednak spróbujesz użyć MAP na telefonie komórkowym, NIE będzie żadnego dźwięku, nawet w telefonie. Infinity, jak na tak zwaną markę z wyższej półki, jest okropne pod względem technologii. Są w tyle za prawie wszystkimi. Zdumiewające jest to, że NIE oferują ŻADNEJ aktualizacji, która rozwiązałaby ten problem.