Infiniti Q50 Forum banner
21 - 40 of 57 Posts
Discussion starter · #21 ·
aktualizacja, gdyby ktoś inny to znalazł

znalazłem naprawdę stary skaner obd2, który miałem w bagażniku i który jest oczywiście lepszy niż ten nowy, który kupiłem

ponieważ po podłączeniu go pobrałem Caristę, która znalazła wiele kodów błędów (Carista nie działała z moim innym kluczem sprzętowym obd2 Bluetooth) ... ALE poprosiła o zapłacenie za ich wyczyszczenie
tak więc wróciłem do Torque Pro.... Brak błędów!!! zdezorientowany kontynuowałem wyszukiwanie w Google Play Store i znalazłem Car Scanner (com.ovz.carscanner), który ma tryb Infiniti - zeskanowałem i znalazłem wiele nieaktywnych/zarchiwizowanych błędów... z których jeden to:

U1000(00)
Raw code: D00000
ECU: Wysuwana maska silnika dla ochrony pieszych [Archiwum (nieaktywne)]
Status: Potwierdzony
OBDII: Usterka komunikacji klasy 2
Infiniti: SCP (J1850) Nieprawidłowe lub brakujące dane dla identyfikatora podstawowego

wyczyściłem kod i światło natychmiast zgasło....

pojechałem na przejażdżkę, nic się nie pojawiło!!

szczęśliwe dni, prawdopodobnie zapłacę za tę aplikację, aby ją zachować, ponieważ jest bardzo przydatna!

I dziękuję za powrót i opublikowanie swojego wyniku. To naprawdę służba innym i doceniamy to. Cieszę się, że udało Ci się to załatwić.

Jak ten proces pomaga pieszemu, którego aktywnie potrącasz? Czy maska podskakuje, aby się z nim zderzyć i zapobiec upadkowi na maskę?

aktualizacja powinna znaleźć to ktoś inny

znalazłem naprawdę stary skaner obd2, który miałem w bagażniku, który jest oczywiście lepszy niż ten nowy, który kupiłem
Trzymasz skanery obd2 w butach? ;)

Jak ten proces pomaga pieszemu, którego aktywnie potrącasz? Czy maska podskakuje, by się z nim zderzyć i zapobiec upadkowi z maski?
Uważam, że intencją jest stworzenie trochę przestrzeni między maską a silnikiem, więc jeśli ich głowa uderzy w nią, ma ona pewien ruch, aby zmniejszyć obrażenia, w zasadzie zmniejszyć tempo spowolnienia ich głowy/mózgu. Coś w rodzaju strefy zgniotu dla pieszego, zgaduję? :)

Tak, wszystko w dobrym humorze!

Powiedział 'but'.. więc tylko lewy.. :)

troche to zabawne.. trochę jak wtedy, gdy Amerykanin publikuje na australijskim forum motoryzacyjnym i wszyscy nabijają się z 'maski', 'bagażnika', 'paliwa', 'szyby przedniej' itp.. :)
Jak nazywa się przednia szyba?

Dla mnie irytujące jest 'święto'. Święto to nie wakacje! Święto to konkretne obchody konkretnego wydarzenia i jest zaznaczone we wszystkich kalendarzach i odbywa się w/około tej samej dacie każdego roku. Wakacje to Twój własny, zaplanowany czas wolny od pracy! lol!

Tak, wszystko w dobrym humorze!
Humor! :) Tee hee.

Jak się nazywa przednia szyba?
Przednia szyba.. chociaż mam przeczucie, że będę żałować, że to zacząłem! :)

Święto to konkretne obchody konkretnego wydarzenia i jest zaznaczone we wszystkich kalendarzach i odbywa się w/w przybliżonym terminie każdego roku.
W porządku, nazwalibyśmy te wydarzenia po ich nazwach.. Boże Narodzenie, Wielkanoc, dzień pokazu, Australia Day itp. Wakacje to coś, co robisz w tym czasie wolnym. Np. możemy powiedzieć 'Pojechałem na wakacje w Boże Narodzenie'.
Ciekawa różnica, chociaż o tym nie pomyślałem.

Dla mnie irytujące jest słowo 'święto'. Święto to nie wakacje! Święto to konkretne obchody konkretnego wydarzenia i jest zaznaczone we wszystkich kalendarzach i odbywa się w/około tej samej dacie każdego roku. Wakacje to Twój własny, zaplanowany czas wolny od pracy! lol!

Jak ten proces pomaga pieszemu, którego aktywnie przejeżdżasz? Czy maska podskakuje, by się z nim spotkać i uchronić go przed upadkiem na maskę?
Myślę, że działa to bardzo podobnie do Herbie the Love Bug. Wierzę, że była scena w jednym z filmów, w której Herbie otworzył maskę (a może to bagażnik, skoro silnik jest z tyłu??) i wciągnął osobę do przedniego schowka dla bezpieczeństwa.

100336

Uważam, że intencją jest umieszczenie trochę przestrzeni między maską a silnikiem, więc jeśli ich głowa uderzy w nią, ma ona pewien ruch, aby zmniejszyć obrażenia, w zasadzie zmniejszyć tempo spowolnienia ich głowy/mózgu. Coś w rodzaju strefy zgniotu dla pieszego, zgaduję? :)

100348

100347

Myślę, że to po to, żeby wystrzelić pieszego z twojego samochodu, żebyś mógł jechać dalej bez zatrzymywania się. ;)

Uważam, że intencją jest umieszczenie trochę przestrzeni między maską a silnikiem, więc jeśli ich głowa uderzy w nią, ma pewien ruch, aby zmniejszyć obrażenia, w zasadzie zmniejszyć tempo spowolnienia ich głowy/mózgu. Coś w rodzaju strefy zgniotu dla pieszego, zgaduję? :)
Zgadza się! W połączeniu z wyższymi nosami w dzisiejszych samochodach. Ach, dobre stare czasy, kiedy można było po prostu odciąć im kolana.

To wydaje się przesadzone i śmieszne. Ale nigdy nie jestem pieszym, więc chyba to nie dla mnie. A także, nie uderzaj ludzi, to naprawdę podnosi twoje ubezpieczenie. Właściwie powiedziałbym, że groźba działań prawnych i koszty ubezpieczenia robią więcej dla ochrony pieszych niż cokolwiek innego. Co byłoby fajne i o wiele bardziej skuteczne, to materac powietrzny dmuchający na maskę.

To da mu resztę...

Zgadza się! W połączeniu z wyższymi nosami w dzisiejszych samochodach. Ach, dobre stare czasy, kiedy można było po prostu obciąć je w kolanach.
Zawsze zastanawiałem się, czy to dlatego obecna generacja Mustanga ma taką obłą, wydatną maskę, ponieważ została zaprojektowana również do sprzedaży w Europie. Z niektórych kątów jest po prostu bardzo nieatrakcyjny. Pomyślałem, że może to tylko problem z pakowaniem silnika i potrzebnym chłodzeniem, ale teraz już nie jestem tego taki pewien.

Podobnie zaskoczyło mnie, że Q50 był tam sprzedawany, ponieważ ma tak niski przód, co dla mnie jest jedną z rzeczy, które sprawiają, że Q tak dobrze wygląda.

Dlaczego euro po prostu nie wskakują w ruch?
Nieszczęśliwy z życia?

Kiedy po raz pierwszy usłyszałem o tym przepisie lata temu, musiałem ponownie przeczytać artykuł, ponieważ pomyślałem: "to musi być Kalifornia".

21 - 40 of 57 Posts