Zrobiłem je sam. Wyczyściłem je sam.
Bardzo trudno jest uzyskać dobrze wyglądającą soczewkę w ten sposób, biorąc pod uwagę złożone krzywizny na tych tylnych światłach. Jest to wykonalne w przypadku prostszych tylnych świateł, ale aby uzyskać takie, które wyglądają przyzwoicie z odległości mniejszej niż 20 stóp, naprawdę trzeba stworzyć formę i odlać nowe. Jazda bez soczewki jest prawdopodobnie najlepszą, najbardziej opłacalną metodą dla Instagrama.Jeśli nadal masz oryginalne czerwone soczewki, możesz zdobyć trochę cienkiego lexanu (pleksiglasu), podgrzać go i przymocować do oryginalnych soczewek. Przyjmą krzywiznę soczewek OEM. Następnie użyj przezroczystego uszczelniacza i bum, nie musisz ich zdejmować, gdy pogoda się załamie.
Muszę to zrobić dla Grama!Uruchomienie bez obiektywu jest prawdopodobnie najlepszą, najbardziej opłacalną metodą dla Instagrama.
Zgadzam się. Po prostu głupie. Co prawdopodobnie jest powodem, dla którego nigdy nikomu nie mówi, jak to zrobił. Wie, że zostanie wyśmiany.Po odkryciu, że soczewki zostały usunięte i wyciąga je, gdy pada deszcz, zmieniam moje oświadczenie na ghetto af LOL
W tym momencie wolałbym po prostu zrobić modyfikację usuwającą tylne światła niż przezroczyste soczewki
Myślę, że wygląda fajnie, ale staje się ryżem bez żadnych soczewek. Lekko przydymione przezroczyste soczewki wyglądałyby bardzo czysto. Ale zgadzam się, że to wykonanie jest bardzo... interesującym sposobem robienia rzeczy, zwłaszcza z odsłoniętymi diodami LED.Nawet nie jestem pewien, do jakiej kategorii to pasuje. Elegancki ryż? Wygląda fajnie, ale wciąż ryż. A ponieważ jest na czarnym samochodzie, po prostu bardziej się wyróżnia. Może wyglądać przyzwoicie na czerwonym samochodzie. Ale wciąż przezroczyste tylne światła należą do Hondy Civic z 1998 roku, ale fajny, unikalny mod za bycie pierwszym, więc gratulacje. Poza tym czysty samochód, zwłaszcza z felgami Z.
Przeczytaj jednak komentarze wspomnianego "moda" 😆To wygląda niesamowicie omg
Naprawiłem to dla ciebie.To wygląda niesamowicie tandetnie
Kto jeszcze był pierwszy 2018+?Myślę, że wygląda fajnie, ale bez żadnych soczewek staje się ryżem. Lekko przydymiona przezroczysta soczewka wyglądałaby bardzo czysto. Ale zgadzam się, że to wykonanie jest bardzo... interesującym sposobem robienia rzeczy, zwłaszcza z odsłoniętymi diodami LED.
Dodatkowo, nie jest on pierwszy, który to zrobił.
Nie, to łatwe do zrobienia, po prostu użyj mózgu...Zgadzam się. Po prostu głupie. Co jest prawdopodobnie powodem, dla którego nigdy nikomu nie mówi, jak to zrobił. Wie, że zostanie wyśmiany.
ludzie nie mają gustu, nikt jeszcze nie produkuje przezroczystych soczewek do tych samochodów. Gdyby były soczewki, założyłbym je. Ludzie są po prostu starymi głowami i uważają to za zbyt skomplikowane.Po odkryciu, że soczewki zostały usunięte i wyciąga je, gdy pada deszcz, zmieniam moje oświadczenie na ghetto af LOL
W tym momencie wolałbym po prostu zrobić modyfikację usuwającą tylne światła niż przezroczyste soczewki.
nie byłyby one klasyfikowane jako nielegalne, ponieważ nadal mają czerwone światła hamowania podczas hamowania..... Integralność świateł podczas deszczu jest naruszona, ponieważ my 2018+ mamy chipy LED zamiast żarówek, dlatego robię to, aby nie uszkodzić chipa.... Światła mają swoje normalne kolory podczas wykonywania tradycyjnych czynności, takich jak skręcanie (pomarańczowy) i hamowanie (czerwony).To interesujący wątek.
Gdy mówi się, że to nielegalne, odpowiedzią jest, że jest to legalne, ponieważ nigdy nie zostałem za to zatrzymany. To nie sprawia, że jest to legalne, to tylko oznacza, że nie poniosłeś jeszcze za to odpowiedzialności.
Gdy mówi się, że integralność środowiska może być naruszona, odpowiedzią jest to, że OP po prostu je usuwa, gdy pada deszcz. Co?
Czy to zadziała? Widziałem to na Amazon, nie wygląda na zbyt drogie.Jeśli nadal masz oryginalne czerwone soczewki, możesz zdobyć trochę cienkiego lexanu (pleksiglasu), podgrzać go i przymocować do oryginalnych soczewek. Przyjmą one krzywiznę soczewek OEM. Następnie użyj przezroczystego uszczelniacza i bum, nie musisz ich zdejmować, gdy pogoda się załamie.
Nie twierdziłbym, że jest to legalne, ponieważ coś takiego może być bardzo zależne od brzmienia przepisów ruchu drogowego dla każdego stanu....nie byłyby klasyfikowane jako nielegalne, ponieważ nadal mają czerwone światła hamowania podczas hamowania..... Integralność świateł podczas deszczu jest zagrożona, ponieważ my 2018+ mamy chipy LED zamiast żarówek, dlatego robię to na wypadek uszkodzenia chipa.... Światła mają swoje normalne kolory podczas wykonywania tradycyjnych czynności, takich jak skręcanie (pomarańczowe) i hamowanie (czerwone).
Wygląda na to, że wszyscy mieszkacie w naprawdę surowym stanie, ja jestem z Florydy, Miami i wiele osób to ma i nie miało z tym problemów. Używam ich i byłem zatrzymywany wiele razy, żaden nie kwestionował moich tylnych świateł. Tylko za moje odcienieNie twierdziłbym, że jest to legalne, ponieważ coś takiego może bardzo mocno zależeć od brzmienia przepisów drogowych dla każdego stanu....
Ogólnie rzecz biorąc, funkcjonariusz mógłby dość łatwo argumentować, że tylne światła są uszkodzone i uznać je za niebezpieczne, ponieważ brak osłon może wpływać na skuteczność samych tylnych świateł. Osłony te mają chronić żarówki przed czynnikami atmosferycznymi i zanieczyszczeniami drogowymi, więc nawet jeśli nie dostaniesz mandatu za samo usunięcie osłon, prawdopodobieństwo utraty jednego z tylnych świateł jest dość wysokie.
Coś takiego to po prostu proszenie się o mandat.
również zgubienie tylnego światła nie byłoby możliwe, ponieważ są one trzymane na śrubach, a czerwona osłona nie spowodowałaby, że cokolwiek odleciało... to tylko czerwony kawałek plastikuNie twierdziłbym, że jest to legalne, ponieważ coś takiego może bardzo mocno zależeć od brzmienia przepisów ruchu drogowego dla każdego stanu....
Ogólnie rzecz biorąc, funkcjonariusz mógłby dość łatwo argumentować, że tylne światła są uszkodzone i uznać je za niebezpieczne, ponieważ brak osłon może wpływać na skuteczność samych tylnych świateł. Osłony te mają chronić żarówki przed czynnikami atmosferycznymi i zanieczyszczeniami drogowymi, więc nawet jeśli nie dostaniesz mandatu za samo usunięcie osłon, prawdopodobieństwo utraty jednego z tylnych świateł jest dość wysokie.
Coś takiego to po prostu proszenie się o mandat.
Powinno działać. Mój brat zrobił kiedyś niestandardowe tylne światła LED do swojego starego MX6 i użył tej techniki do soczewek.Czy to zadziała? Widziałem to na Amazonie, nie wygląda na zbyt drogie.
Nic z tego, co zrobiłeś, nie jest skomplikowane. Ludzie są po prostu zszokowani, ponieważ większości nie przyszłoby do głowy, żeby po prostu pociąć tylne światła i pozostawić elementy odsłonięte tylko po to, żeby uzyskać określony wygląd. Zrobiłeś głupią, prowizoryczną robotę przy swoich światłach, którą każdy może zobaczyć jako getto, jeśli zbliży się do twojego samochodu na odległość 20 stóp. Ludzie cię za to wywołali, a teraz jesteś wkurzony, bo nie wszyscy huśtają się na twoich orzechach.ludzie nie mają gustu, nikt jeszcze nie robi przezroczystych soczewek do tych samochodów. Gdyby były soczewki, założyłbym je. Ludzie są po prostu starzy i uważają to za zbyt skomplikowane.