Infiniti Q50 Forum banner

Tylne siedzenia się nie składają? Czy jest jakiś sposób, aby to dodać?

1 reading
13K views 12 replies 9 participants last post by  Avedis53  
#1 ·
Po tym, jak sprzedawcy twierdzili, że siedzenia się składają, ale zakaszlali, nie było nawigacji, uwierzyłem mu. Po szybkiej wycieczce do Dick's z moim starym, żeby złapać namiot typu pop-up na tailgating, odkryliśmy, że w rzeczywistości tylne siedzenia się nie składają. Czy jest jakiś sposób, żeby to "dodać"? Coś w rodzaju tego, jak ludzie mogli kupić łopatki i po prostu je wpiąć, jak pamiętam. Jeśli nie, to trochę do bani. Zaczynam trochę nie lubić tego, jak bardzo Infiniti zrobiło luksus naprawdę minimalistycznym, chociaż myślę, że dostajesz to, co dostajesz z modelem podstawowym.

#3 ·
Mój stary Q50 Premium ich nie miał, a mój nowy tak. Uważam, że @thisisjason ma jednak rację, ale uważam, że będziesz potrzebować również dużego plastikowego elementu wykończeniowego widocznego poniżej.
Image

Części będą drogie na eBayu, ale najlepszym rozwiązaniem jest wyprzedaż części. Jeśli nie możesz znaleźć żadnego lokalnie, znajdź go na rynku FB lub w grupie FB. Możesz zdobyć okazję na nietypowe części, które zazwyczaj wystarczają na całe życie samochodu i mają niską sprzedaż. Również składane siedzenia są również w Q50 z lat 2014/2015, co oznacza, że wyprzedaże części są jeszcze bardziej obfite i niedrogie.

#4 ·
Zmorą kupujących samochody. Zawsze, zawsze weryfikuj. Od kogoś, kto spędził większość życia w branży motoryzacyjnej.

• Like
Reactions: damonb10
#6 ·
Mój Maxima z '99 roku nie miał/nie ma składanego oparcia tylnej kanapy (żaden z 4. generacji nie miał), więc zrobiłem to (i nie mogę zaświadczyć, że to działa w Q50....) Usunąłem śruby na dole oparcia (2) za dolną częścią tylnej kanapy, usunąłem metalową osłonę za oparciem z bagażnika (tak, to może zagrozić sztywności), a następnie, gdy muszę przepuścić duże/długie przedmioty z bagażnika do kabiny, po prostu podnoszę oparcie tylnej kanapy i wyjmuję je z górnych haków. Albo zostawiam oparcie w domu, albo kładę je na przedmiotach przechodzących z bagażnika do kabiny. Znowu, nie mam pojęcia, czy coś takiego można zrobić z Q50. Powodzenia.

#7 ·
Mój Maxima '99 nie miał/nie ma składanego oparcia tylnego siedzenia (żaden 4. gen nie miał), więc zrobiłem to (i nie mogę zaświadczyć, że to działa w Q50....) Usunąłem śruby na dole oparcia siedzenia (2) za dolną częścią tylnego siedzenia, usunąłem metalową osłonę za oparciem siedzenia z bagażnika (tak, to mogłoby zagrozić sztywności), a następnie, gdy muszę przepuścić duże/długie przedmioty z bagażnika do kabiny, po prostu podciągam oparcie tylnego siedzenia i wyjmuję je z górnych haczyków. Albo zostawiam oparcie siedzenia w domu, albo kładę je na przedmiotach przechodzących z bagażnika do kabiny. Ponownie, nie mam pojęcia, czy coś takiego można zrobić z Q50. Powodzenia.
To może zagrozić bezpieczeństwu w razie wypadku. Zwłaszcza przy uderzeniu bocznym. Jeźdź ostrożnie.

#8 ·
Miałem pięć Q50, jedyny, który nie miał składanych tylnych siedzeń, to Hybrid, nawet podstawowy 3.7 je miał. To musi być amerykańska sprawa.

#12 ·
Po tym, jak sprzedawcy twierdzili, że siedzenia się składają, ale zakaszlali, nie było nawigacji, uwierzyłem mu. Po szybkiej wycieczce do Dick's z moim starym, żeby złapać namiot typu pop-up na tailgating, odkryliśmy, że w rzeczywistości tylne siedzenia się nie składają. Czy jest jakiś sposób, aby to "dodać"? Coś w rodzaju tego, jak ludzie mogli kupić łopatki i po prostu je włożyć, jak pamiętam. Jeśli nie, to trochę do bani. Zaczynam trochę nie lubić tego, jak bardzo Infiniti zrobiło luksus w wersji podstawowej, chociaż myślę, że dostajesz to, co dostajesz z modelem podstawowym.
Siedzenia się składają. Wewnątrz ciężarówki, w lewym i prawym górnym rogu, znajdują się dwa małe czarne uchwyty, nasze były przymocowane na rzep do boku, więc nigdy nie były widoczne.
Możesz przesunąć dłonią wzdłuż górnej części wnętrza swojej ciężarówki i wyczuć dwa małe uchwyty. Pociągnij je i wciśnij siedzenia do samochodu.

#13 ·
Fotele składają się. Wewnątrz ciężarówki, w górnej lewej i prawej części, znajdują się dwa małe czarne uchwyty, nasze były przymocowane na rzep do boku, więc nigdy nie były widoczne.
Możesz przesunąć dłonią wzdłuż górnej wewnętrznej części ciężarówki i wyczuć dwa małe uchwyty. Pociągnij je i wciśnij siedzenia do samochodu.
Nie w 2019 Luxe. Jest to część opcji Essential Package dla tego roku modelowego.